WP_20160906_17_54_44_Pro_1_1.jpg
30/11/2017

Terugblik MAEX Rotterdam event

Tijdens het event van de MAEX Rotterdam kwamen afgelopen donderdag ongeveer 70 mensen naar Made in 4Havens. Initiatiefnemers uit de stad, partners van de MAEX Rotterdam, inspiratoren op de thema's Groen & Gezond, gemeente Rotterdam, en anderen.

Gestart werd met een inspiratiesessie voor hen die waarde leveren op zowel groen als op gezondheid. IVN gaf een doorkijkje naar de toekomst van onder andere vergrijzend Nederland. En hoe waardevol beleving van groen daarbij is. Er ligt een enorme kans voor sociale ondernemers om op deze opgave aan te sluiten. Tijdens deze middag werd duidelijk hoe een aantal ondernemers in Rotterdam dit al doet. Philip Kuiper inspireerde de zaal over hoe de Groene Connectie bijdraagt aan een Groen & Gezond Rotterdam.

De MAEX Beursvloer werd geopend door wethouder de Sven de Lange. Die ook nog eens de kansen voor sociaal ondernemers in Rotterdam onderstreepte. Op deze Beursvloer werden mooie matches gemaakt.

Als feestelijke afronding ontvingen Stichting Plons en Natuurtalent010 de eerste twee MAEX Impulsen Groen & Gezond.

Bekijk dit mooie filmpje van OPEN Rotterdam om te zien hoe Natuurtalent010 de MAEX Impuls Groen&Gezond inzet om door te groeien.