Bun.Run

Initiatief van de maand!

Boodschap vergeten? Laat je bosje bloemen of brood thuis bezorgen via Bun.Run!

Bun.Run brengt als bezorgservice buurtgenoten en lokale ondernemers samen. De aangesloten runners (mensen die de boodschappen bezorgen) zijn jouw buurtgenoten; ouderen die bezig willen blijven, alleenstaande moeders die vanuit huis zo kunnen bijverdienen, studenten, maar veel mensen melden aan via het UWV aan en postbodes die bij PostNL niet genoeg shifts kunnen werken.

Met de app Bun.Run kun je boodschappen tot een maximaal gewicht van 25 kilo bij je laten bezorgen. Het idee ontstond vanuit de wens van oprichter Martijn Lukaart om ’s ochtends vers brood van de bakker thuisbezorgd te krijgen. Toen bleek dat de bakker zelf geen bezorgers had, was het idee voor Bun.Run geboren.

Op dit moment is Bun.Run actief in Den Haag en worden 20 tot 30 runs per dag uitgevoerd. Inmiddels hebben 100 mensen zich al als runner aangemeld. Heb je bijvoorbeeld bloemen nodig, dan kijk je op de app of er een runner bij de bloemist in de buurt is en kan je bestellen en vragen of iemand het wil meenemen.

Lukaart: “Ons doel is het optimaliseren van de zogenaamde first and last mile: een straal van 1,6 km om jou heen waarbinnen we dat wat jij wilt bezorgen of laten ophalen zo efficiënt mogelijk bundelen met andere opdrachten of partijen. We stimuleren hierbij dat je je verse brood bijvoorbeeld op eenzelfde tijdstip laat bezorgen, zodat je op zondagochtend de bezorgkosten kunt delen met de buurvrouw. En door het delen van hun locatie, vragen Runners op hun beurt aan de buurt: ‘ik ben nu bij de supermarkt (of een andere locatie); Heb je nog iets nodig?

Wil jij ook graag gebruik maken van Bun.Run om boodschappen thuis te laten bezorgen of juist om je in te zetten als runner? Kijk dan op bun.run en meld je aan!

Bekijk profiel