WP_20160906_17_54_44_Pro_1_1.jpg
18/05/2017

Tour langs bewonersinitiatieven

Op vrijdag 9 juni organiseert LSA een bustoer langs bewonerszorginitiatieven. Ben je ook nieuwsgierig naar hoe initiatiefnemers hun ideeën over zorg voor elkaar uitgewerkt hebben? Tour mee!

Burenhulp, een ouderensoos en buurtassistenten. Het zijn allemaal mooie voorbeelden van hoe je als wijkbewoners zorg voor elkaar kan organiseren in je wijk. Bewonerszorg is steeds vanzelfsprekender maar gaat niet vanzelf. Er  zijn veel vragen over afstemming, organisatie, financiering en samenwerking. Hoe daar in de praktijk vorm aan wordt gegeven gaan we met elkaar ontdekken tijdens deze tour langs bewonerszorginitiatieven.

 

Ben je ook nieuwsgierig naar hoe andere initiatiefnemers hun ideeën over zorg voor elkaar uitgewerkt hebben? We nemen een kijkje in de keuken en vragen ze de hemd van het lijf. Hoe brengen ze vraag en aanbod goed bij elkaar? Hoe organiseer je burenhulp voor elkaar? Hoe zorgen ze voor voldoende vrijwilligers? Hoe werken ze samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt?

Bekijk hier dan het programma voor de tour op 9 juni en meld je aan!